Løbende Jokes

Gennem serien er der mange gennemgående elementer i form af løbende jokes. Nogle af disse er baseret på virkeligheden, andre er parodier, og så er der andet, som er blevet til ved et tilfælde, og som er endt med at gå igen, uden at det var planlagt. På denne side er samlet en liste over de løbende jokes fra serien samt en beskrivelse af disse.

 

Tinas ryg

Serien starter med at Tina indlægges med tre diskusprolapser, og hun får derefter dårlig ryg, hvilket hun jævnligt brokker sig over og bruger som undskyldning for diverse ting, selvom det ikke ser ud til at hæmme hende. Denne joke er inspireret fra virkeligheden, hvor Tina netop har dårlig ryg.

Toast

I serien er toast et gennemgående element, og det lader til at være en fast bestanddel af familiens kost. Toasten er inspireret fra virkeligheden, fordi det altid var noget, som Tina havde liggende i sit køkken.

Seriøst?

I serien kan Cille kun sige seriøst. Der er ingen forklaring på hvorfor, da det startede ud som et sjovt modsvar til Carstens snakkerier. Siden blev det besluttet, at Cille kun kunne sige seriøst, og hun svarer det som regel også til sætninger eller situationer, hvor det passer ind.

Telefonsamtaler

Når karaktererne i serien får et opkald hører man dem tit tale om fuldkommen langt ude ting uden sammenhæng. Dette er en parodi på, at når man hører andres telefonsamtaler, så opfanger man kun halvdelen af samtalen og bliver nødt til at gætte sig til resten.

Gravid uden for livmoderen

Tina nævner ofte den datter, hun aldrig fik, fordi hun var gravid uden for livmoderen, og lægerne sagde det var alt muligt andet end det. Dette er baseret på virkeligheden, hvor Tina netop var gravid med en pige uden for livmoderen og fik at vide, at det bare var stress.

Toast-aftaler

I serien laver Bobby en hemmelig aftale med Morten for en pakke toast. Han bruger herefter toast til at true Morten med at fortælle andre om aftalen. Senere i serien hiver Bobby jævnligt en toast frem over for de folk, han har lavet aftaler med som et våben imod dem. Dette er faktisk en parodi på lånehajer og, hvordan man kan ende med at stå i gæld til dem.

Lady Gaga-ting

I serien er Carsten fan af Lady Gaga og han har derfor en del fan-udstyr. Dette er formet som et par ben, hvor der er et hul imellem dem, som besidder en eller anden funktion. Det blev besluttet at lave Lady Gaga-tingene for at vise, hvor fjollet merchandise kan være og samtidig give det en fræk undertone, der kunne underholde.

Cilles stavning

I serien staver Cille elendigt, så man skal sidde og lydstave for at finde ud af, hvad hun skriver. Dette er baseret på virkeligheden, hvor Cilles Facebook-aktivitet ofte er fyldt med stavefejl.

Avisen

I serien er avisen lidt svær at tage seriøst, for den er ofte fyldt med fjollede artikler uden mening, men på den anden side leverer den sensationelle historier. Dette er faktisk baseret på nutidens medier, der både forsøger at overgå hinanden med breaking news men samtidig fylder spalter ud med ubrugeligt info, der hører til sladderblade.

Christoffer og computeren

I serien sidder Christoffer stort set altid foran computeren. Dette er en direkte inspiration af virkelighedens Christoffer, men det er også en joke på gaming-tendensen, for folk spiller for at fuldføre noget, og når det så er fuldført går de videre til noget nyt og fuldfører sådan set aldrig det at spille.

Kaspers skod

I serien er Kasper ryger, og man kan altid overtale ham til at gøre noget for et skod. Dette er baseret på virkeligheden, for før Kasper vil gøre nogen en tjeneste, så skal han typisk have noget for det.

Kaspers pyromani

I serien elsker Kasper at lege med ild, og han når at få sat ild til en hel del. Dette er baseret på virkeligheden, hvor Kasper som ung var glad for ild og også satte ild til ting.

Ej men alle er jo utro

Nikoline Fallesens catchphrase er "ej men alle er jo utro". Dette er baseret på virkelighedens Nikoline Fallesen, der var en lille pige, som på Facebook påstod, at alle i løbet af deres liv er utro.

Carstens samtaler

I begyndelsen af serien har Carsten nogle samtaler med noget ret bizart indhold, hvor man ikke er bekendt med konteksten. Dette er en parodi på mange unges ligegyldige snakke, og hvordan man ikke kan forstå hvad de handler om, når man kun hører en del af dem.

Trolddom? - Nej, magi

Igennem hele serien er der en gennemgående joke, hvor en person retter en anden person, hvis vedkommende siger trolddom, idet man mener, at der er tale om magi. Dette er egentlig baseret på et afsnit af tegnefilmsserien Nøddepatruljen, hvor Dimsy siger "det er magi", hvorefter Monty Mus svarer "trolddom", hvilket jo sådan set er det samme.

Bents mund

I serien har Bent altid et eller anden i munden, og indholdet ændrer sig hele tiden.

Spring i tiden

Ved visse scener bliver der foretaget et drastisk spring i tiden, primært for at vise, hvor lang tid noget varer, men sjovt nok finder disse fremtidsscener aldrig sted, for man tager straks et spring tilbage til nutiden, hvor handlingen udspiller sig på en helt anden måde.

Turen til kirken

Første sæson ender med et bryllup, hvor Tina må bæres til kirken, fordi ladaen er væk, og hun har dårlig ryg. Det blev derfor en løbende joke, at turen til kirken foregik på alternativ vis og desuden med udklædninger, der absolut ingen forbindelse har til bryllupper for at gøre scenerne ekstra skøre.

Anna Pihl

Anna Pihl er seriens faste politibetjent, og hun holder typisk en pistol som hun peger mod folk - dog uden at nogen løfter et øjenbryn over det. Dette er en direkte kontrast til virkelighedens politi, der er meget tilbageholdende med brug af våben og generelt aldrig bruger dem.

Carstens veninder

Carstens veninder har alle gammeldags navne, der ikke rigtig passer til deres udseende eller personlighed. Dette er en parodi på, hvordan gamle pigenavne er blevet in, og hvor fjollet det bliver, når de bliver teenagere.

Kurties tænder

I serien taber Kurtie jævnligt en tand. Dette er en parodi på virkelighedens Kurtie, fordi han mangler en del tænder.

Fru Svendsens børn

Tiden går på naturligvis i serien, og nogle karakterer ændrer derfor udseende. Sjovt nok bliver Fru Svendsens børn ikke ældre men befinder sig hele tiden på babystadie - også selvom de kommer med års mellemrum. Dette er en parodi på serier som The Simpsons og Family Guy, hvor seriens børn aldrig udvikler sig.

Dødelighed

I serien optræder jævnligt skilte, hvor man kan se dødeligheden visse steder. Dette startede som en lille joke, der er endt med at blive gennemgående, fordi det er så fjollet at man for det første registrerer dødelighed og tilmed skilter med den, på steder hvor den slags ikke er normalt.

Sannes grin

I serien griner Sanne hele tiden. Dette er en parodi på den virkelige Sanne, der har et karakteristisk grin, der lyder som "huh huh huh".

Rexy angriber Morten

Igennem det meste af Rexys tid i serien har hun tendens til at angribe Morten, som hun skambider både af egen fri vilje og efter ordrer fra Carsten.

De falske negle

I serien påstår Tove gang på gang, at hun intet kan foretage sig med sine nye falske negle, hvilket faktisk er baseret på et virkeligt udtryk, da Tinas tidligere papdatter havde fået falske negle på og påstod, at hun ikke kunne spise med dem.

Frank

Carsten hedder Frank til mellemnavn, og hver gang han siger det, griner alle omkring ham. Det er fordi det i virkeligheden er sjovt, at han hedder noget så gammeldags.

Tine Møgluders råberi

Da Tine Møgluder præsenteres i serien ser man hende hele tiden råbe ting efter Carsten, men hun flæber samtidig når der råbes ting efter hende. Dette er baseret på den virkelig Tine Møgluder, der netop råbte ting efter Carsten, men blev bange og ked af det når hun fik noget retur.

Zindys bevægelser

Zindy er en parodi på den typiske pornomodel, så hun gør sig naturligvis også til på den måde, som mænd finder tiltrækkende - selv når Tina taler til hende.

Tinas jagtgevær

Tina hiver jævnligt et gevær frem fra ingenting, som hun er klar til at rette imod folk, hun ønsker udryddet.

Morten bliver brækket på

Morten bliver flere gange brækket på. Det starter med Christoffer, men siden tager Michelle og senere hendes søn Gorm over.

Pandoras udbrud

Pandora kommer udelukkende med tilsvinere, hvilket er en parodi på papegøjers evne til at gentage ting, de hører ofte - hvilket afslører lidt om det hjem, de har været en del af. Pandora gentager dog aldrig det samme, så han må have hørt en del.

Altså lizom

Når Tove skifter til sin teenagepersonlighed har hun tendens til hele tiden at sige "altså" og "lizom", hvilket er det eneste, som hendes veninde Kis desuden siger. Dette er en parodi på unge menneskers begrænsede ordforråd.

Kortet

Hver gang familien rejser med fly, ser man et kort over deres rejse, men destinationen på kortet er aldrig den, som de skal hen til. Dette startede som et sjovt indslag for at bilde læsere ind, at der ikke er styr på geografien, og hvis de ikke bemærker det, har de jo ikke styr på deres.

Bamses skorsten

I Bamses Billedbog vælter hans skorsten hele tiden, så i serien falder den hele tiden ned som en reference til hans gamle problem.

Flyene

Når familien rejser med fly ser man ofte flyet udefra, og flyene har altid et design, der passer til det som står på flyet.

Facebook

Flere gange i serien ser man Facebook-profiler, og det er typisk Cilles. Dette er en parodi på den måde folk fremstiller sig selv på nettet samt den aktivitet man udviser mere eller mindre offentligt.

Carsten på toilettet

Flere gange i serien ser Carsten blive afbrudt på toilettet, og mens han nogle gange bliver irriteret, så virker han andre gange ligeglad.

Carsten og Bertha

I sæson 5 afslører Bertha, at hun er misundelig på Carsten og ønsker at overtage hans plads, hvilket hun forsøger flere gange i små sideshistorier. Deres rivalisering er faktisk baseret på Bart Simpsons og Sideshow Bobs.

Du er så fed ...

Når Sanne og Ivy mødes har de ofte fat shaming battles, hvor de sviner hinandens vægt til med kreative udtryk, der indikerer, hvor tyk modparten er.

Kaspers kærester

I serien er Kasper den eneste med en fast kæreste, men han har samtidig tendens til at slå sine kærester ihjel. Dette er en parodi på at kvinder har for vane at finde sammen med voldelige mænd, som de allerede ved er voldelige.

Føtex

På Føtex hænger to skilte, som hele tiden skifter tekst, når man ser bygningen. Denne tekst er ofte en joke på virkelige ting tilknyttet Føtex eller detailhandlen generelt.

Cigaretter

I serien er der mange rygere, og de fleste ryger hvor end de passer dem. Dette er en parodi på, hvor naturligt mange synes, det er at ryge, så de generelt er ligeglad med, hvor det foregår, og derfor bliver det heller ikke kommenteret i serien.

Ej er du okay søde?

Cita har for vane at bruge udtrykket "søde" og hun spørger ofte "ej er du okay søde". Dette er faktisk en parodi på virkeligheden, hvor Carsten og Morten gjorde grin med piger, der hele tiden kalder hinanden søde på skrift, så Citas evige postive tilgang til andre er en joke på, hvordan det ville se ud, hvis piger opførte sig på samme måde i virkeligheden, som de gør på skrift.