Bertha

Karaktertræk

Poppet, snobbet, forfængelig, sindsyg

Rolle

Carstens veninde

Debut

The prequel

Optrædener

Tegneserie 26 - 35 - 40 - 41 - 50 - 56 - 60 - 100 - 102 - 115 - 117 - 130 - 178

Spinoff 12

The prequel - Sequel 2 - Sequel 3 - The Finale

Bertha er en af Carstens bedste veninder på gymnasiet, og de holder endda kontakten efter de består. Bertha er en typisk popdulle, der tror at hun er bedre end andre, bare fordi hun følger moden og har venner. Senere viser det sig, at hun har været så besat af Carsten, at hun aldrig har dannet sin egen personlighed, hvilket gør at hun gennemgår en større forandring end nogen anden person i serien. Bertha er en fiktiv karakter og er ligesom andre af Carstens veninder en parodi på, hvordan gamle pigenavne er blevet populære, så de slet ikke passer til de personer, der har dem.

Sæson 1: Bertha optræder kun i The Prequel, hvor man ser hende shoppe med Carsten, og her får man både indtryk af hvor meget hun ser op til ham, og hvor dum hun selv er.

Sæson 2: Bertha optræder først i et flashback fra Carstens studietur til Barcelona, og senere ser man hende i virkeligheden, da hun vil hjælpe Carsten med at blive frisør. Hun er også med til Cilles bryllup og hjemme hos Tina, da Bobby dør.

Sæson 3: Bertha har et par optrædender i sæson 3, hvor man blandt andet ser hende på gymnasiet, hvor hun bliver student sammen med Carsten. Her afsløres det, at hendes efternavn er Berthasen. Senere er hun gæst til AGs bryllup.

Sæson 5: Da Carsten bliver kidnappet viser det sig, at Bertha står bag. Hun afslører nemlig, at hun altid har været besat af ham og ønsker at blive til ham. Han har ikke haft kontakt med hende i årevis, og i den tid har hun blandt andet opfundet en dokkedukke kaldet Jojo Bims, der fungerer som hendes mørke tanker, og en skulderengel, der fungerer som hendes samvittighed. Morten får befriet Carsten, som ikke anmelder Bertha, hvilket får konsekvenser senere, da det viser sig, at Bertha er datter til Søren Ryge, som bliver Tinas nye kæreste.

Sæson 6: Efter at være blevet Carstens papsøster prøver Bertha at blive ligesom ham ved at ændre udseende, mens hun planlægger at slå ham ihjel. Carsten klæder sig dog ud som Bertha og bilder hende dermed ind, at hun er blevet til ham. Hun mister således forstanden og bliver indlagt.

Sæson 7: Det lykkes Bertha at flygte fra den lukkede, og hun opsøger herefter Carsten, der dog formår at nedlægge hende ved at prikke hendes øje ud og stikke hende i maven. Han kaster hende efterfølgende i havnen, hvor det dog viser sig, at hun stadig er i live.

Sæson 8: Man ser Bertha i et spinoff-nummer, hvor hun er på shoppingtur med Dorit, inden de to blev studenter.

Sæson 10: Bertha prøver igen at overtage Carstens plads, to gange endda. Første gang bliver på hans første dag i Føtex, hvor hun begraver Carsten levende. Han kæmper sig dog fri og skiller sig af med Bertha ved at sende hende ud over en klippe. Det viser sig dog, at Bertha overlevede, og senere vender hun tilbage som kun et hoved på et ben med en arm. Alligevel lykkes det hende at overtage Carstens plads, men Carsten får hende igen sendt væk - denne gang ved at fodre hende til Tigerlily og samtidig sende hende til Mars. Bertha er utroligt nok stadig i live, og i fremtiden viser det sig, at hun har overtaget Carstens plads.