Doktor Jokum

Karaktertræk

Blank, bedrevidende, sløset

Rolle

Psykiater

Debut

Sequel 1

Optrædener

Tegneserie 101 - 106 - 107 - 117 - 130 - 132 - 137 - 250 - 252 - 255
Sequel 1

Doktor Jokum er seriens psykiater og arbejder på anstalten for totalt langt ude mennesker som mest af alt burde aflives hvis ellers staten ikke var så blødsøden, hvor han varetager behandlingen af patienterne, hvilket består af samtaler og medicinering. Hvis man ikke er normal er man ifølge Doktor Jokum syg, og han er derfor en parodi på sundhedssystemets tendens til at erklære folk for skøre, fordi de har en personlighed, der adskiller sig fra normen. Doktor Jokum er samtidig en parodi på psykiatere, der virker lyttende og imødekommende, men som i virkeligheden bare gerne vil tro at de er noget ved at analysere og dømme andre med de forældede redskaber, de har lært.

Sæson 1: Man møder Doktor Jokum, da Morten bliver flyttet fra fængslet til anstalten for totalt langt ude mennesker som mest af alt burde aflives hvis ellers staten ikke var så blødsøden, hvor han modtager behandling af Doktor Jokum, der til sidst giver ham det hvide snit.

Sæson 6: Doktor Jokum vender tilbage i sæson 6, hvor Michelle indlægges, fordi man antager hende for at være sindsyg, selvom hun bare er gravid. Doktor Jokum lader til at have en sløset tilgang til både sit arbejde og patienterne, og han befrier endda Michelle, fordi hun gik over i vestfløjen. Senere får han Bertha som patient, da hun tror, at hun er Carsten.

Sæson 7: Man ser Doktor Jokum, da Bertha flygter fra anstalten for totalt langt ude mennesker som mest af alt burde aflives hvis ellers staten ikke var så blødsøden, og senere er han også med til speed dating, hvor han afvises af Tina. Herudover er Doktor Jokum en af dem, der støtter Cille som statsminister.

Sæson 14: Doktor Jokum arbejder som psykiater på hospitalet og får Christoffer indlagt på anstalten for totalt langt ude mennesker som mest af alt burde aflives hvis ellers staten ikke var så blødsøden, hvorfra han dog flygter.