Gerda Mås

Karaktertræk

Ubehjælpsom, regelrettet, usympatisk

Rolle

Kommunalt ansat

Debut

Sequel 2

Optrædener

Tegneserie 112 - 113 - 132 - 134 - 135 - 137 - 175 - 180 - 194 - 196

Sequel 2 - The Finale

Gerda Mås er kommunalt ansat, og hun ligner på mange måder alle sine kolleger. Hun varetager desuden også alarmcentralen og agerer tilmed dommer. Hun optræder typisk, når familien har brug for hjælp fra det offentlige, men hun har tendens til ikke at kunne hjælpe. Selvom Gerda Mås er en fiktiv karakter er hun altså en parodi på det offentlige, der i mange tilfælde står til rådighed for alligevel ikke at kunne yde skatteborgerne støtte, når de har brug for det.

Sæson 5: Gerda Mås præsenteres, da Morten søger om hjælp på kommunen efter Tinas død. For at få penge bilder han Gerda Mås ind, at Christoffer er retarderet, og de får herefter et stort beløb, som de dog senere må betale tilbage, da Gerda Mås finder ud af, at Christoffer ikke er retarderet.

Sæson 7: I sæson 7 er det blandt andet Gerda Mås, der står for Toves adoption, og så er hun dommer i retssagen om mordet på Michelle. Hun er desuden en af dem, der støtter op om Cille som statsminister.

Sæson 10: Gerda Mås har et par optrædener i sæson 10, hvor man eksempelvis ser hende på kommunen, hvor hun ikke kan hjælpe folk med noget. Det er også hende der styrer alarmcentralen, hvor hun heller ikke kan yde nogen hjælp til folk.

Sæson 11: Gerda Mås optræder som alarmcentralen, som ikke kan hjælpe, hver gang Morten ringer, hvilket han til sidst får nok af, så han vælger at skyde hende.