Virkelighedens verden

 

Selvom Mortens Tegneserier er baseret på virkelige personer, så er størstedelen af handlingen dog lutter fiktion. Nu og da optræder dog indslag og scener, som er hentet fra virkelighedens verden, men dette kan være svært at gennemskue for udenforstående, så her på siden er derfor samlet en liste over de ting, der er baseret på virkeligheden. Alt andet i serien er som udgangspunkt fiktion.

 

Sæson 1

Nummer

Billede

Hændelse

I virkeligheden

The Prequel

Tinas diskusprolapser

I serien får Tina tre diskusprolapser, hvilket giver hende dårlig ryg. I virkeligheden har Tina også dårlig ryg og har fået tre diskusprolapser.

The Prequel

Tina var gravid uden for livmoderen, og lægen sagde det bare var ...

Flere gange i serien taler Tina om dengang, hun var gravid uden for livmoderen, og siger, at lægen troede det var alt andet end det. I virkeligheden var Tina gravid med en pige uden for livmoderen og fik at vide at det var stress.

The Prequel

Morten siger op efter at have fået ansvaret for revisionsfirmaet

I virkeligheden har Morten arbejdet hos en revisor, der smuttede på ferie og overlod firmaets drift til ham, selvom han kun var ansat som bogholder, hvilket fik ham til at sige op.

The Prequel

Christoffer og computeren

I serien bliver Christoffer afhængig af at spille computer, hvilket er en gengivelse af virkeligheden.

The Prequel

Michelles kæreste har gået i klasse med Morten

I serien møder Morten Michelles kæreste, og det viser sig, at de har gået i klasse sammen. Dette er en gengivelse af virkeligheden.

Tegneserie 1

Morten er en dårlig taber

I serien er Morten en dårlig taber i spil. Det er den virkelige Morten også, men dog ikke så manisk som i serien.

Tegneserie 5

Tintin er forbudt

I serien forbyder Tina sine børn at se Tintin. Dette er taget fra virkeligheden, hvor Tina ikke bryder sig om Tintin.

Tegneserie 6

Samtalen med AG

I den første Girl Talk er der en del fakta. Tina bytter for det første tit rundt på sine sønnes navne. Hun var 17, da hun fik Morten og Christoffer blev undfanget, efter kondomet sprang.

Tegneserie 12

Christoffer kan se spøgelser

I serien kan Christoffer se spøgelser. Dette er hentet fra virkeligheden, hvor Christoffer netop sagde, at han kunne se spøgelser, da han var barn.

Sequel 1

Morten og Carstens bad

Morten og Carstens badescene er baseret på en virkelig hændelse, da de som børn kom til at bruge Tinas brunecreme som shampoo, så vandet i karbadet blev brunt.

Tegneserie 15

Turen i ladaen

I serien ejer Tina en lada, hvilket hun også har gjort i virkeligheden. Den første køretur byder desuden på indslag, der også er hentet fra virkeligheden. Først da kølerhjelmen smadrer forruden, fordi den ikke er lukket, og selvom det er lidt bizart, at Tina påkører et marsvin, så er det faktisk baseret på en hændelse, hvor Tina fandt et marsvin i vejkanten.

 

Sæson 2

Nummer

Billede

Hændelse

I virkeligheden

Tegneserie 25

Youtube-videoen

Youtube-videon, som Carsten og Morten laver er faktisk baseret på en virkelig optagelse, som de lavede med et webcam. Dog blev ingen stukket ned.

Tegneserie 25

Carsten og Barcelona

I serien er Carsten vild med Barcelona, fordi han har været på studietur dertil. Dette er taget ud fra virkeligheden, hvor Carsten tilmed flytter til Barcelona.

Tegneserie 28

Lama-fødslen

Dalai Lamas fødsel er baseret på en giraffødsel, som familien oplevede på en tur til Knuthenborg Safaripark.

Tegneserie 30

Hånddukkerne

Troldehånddukkerne, som Morten og Carsten leger med er baseret på virkelige hånddukker, som Morten ejede.

Tegneserie 35

Ingen af Tinas sønner skal være frisør

I serien er Tina meget imod at hendes sønner skal være frisør, hvilket også gør sig gældende i virkeligheden.

Tegneserie 38

Bilbranden

Tinas folkevogsrugbrød er faktisk baseret på et rigtigt folkevognsrugbrød, og præcis som i serien gik der ild i det. I serien er det dog Kasper, der sætter ild til bilen, men i virkeligheden antændte den af sig selv.

Tegneserie 40

Den røde kjole

Den røde kjole som Tina bærer til Cilles bryllup er baseret på en rigtig kjole, som hun typisk bar til jul. Af den grund kommer hun også til at tage en nissehue på i serien.

 

Sæson 3

Nummer

Billede

Hændelse

I virkeligheden

Tegneserie 44

Cilles stavning

I serien staver Cille elendigt og dette er taget ud fra virkeligheden, hvor Cilles Facebook typisk er fyldt med stavefejl. Hendes udtryk "okay hehe" er også et typisk svar fra Cille under chat og SMS.

Special 6

Dragekuglen

Dragekuglen er faktisk baseret på en virkelig figur, som Carsten har ejet. Den havde dog ingen funktion.

Tegneserie 60

Ej men alle er jo utro

Nikoline Fallesens catchphrase "ej men alle er jo utro" er baseret på en virkelige pige ved navn Nikoline Fallesen, der på facebook påstod, at alle i løbet af deres liv er utro. Modargumenterne som hun kommer med i serien er også hentet fra hendes virkelige forklaringer.

 

Sæson 4

Nummer

Billede

Hændelse

I virkeligheden

Tegneserie 62

Carstens bacardi-reklame

I Carstens bacardi-reklame er han fuld og siger "jeg eeelsker jer", hvilket er en parodi på første gang, Carsten var fuld til Christoffers konfirmation, hvor han gik og sagde, at han elskede alle.

Tegneserie 64

Flyvende stankelben

I serien går Morten i panik ved synet af et flyvende stankelben. Dette er taget fra virkeligheden, hvor Morten er bange for flyvende stankelben.

Tegneserie 68

Forklædt som en gammel dame

Scenen, hvor Morten jagter Carsten, der er forklædt som en gammel dame, er baseret på en virkelig hændelse, hvor Carsten klædte sig ud som en gammel dame og gik udenfor i offentligheden med Morten. Han fik dog kolde fødder og begyndte at løbe hjem, og Morten løb efter, så det så ud som om at han jagtede en gammel dame på gaden.

Tegneserie 74

Sannes grin

I serien griner Sanne hele tiden. Dette er baseret på den virkelige Sannes grin, der er meget karakteristisk.

 

Sæson 5

Nummer

Billede

Hændelse

I virkeligheden

Tegneserie 81

Kattenavne

Da O'Maley dør står der en madskål med udstregede navne. Dette er navne på rigtige katte, som Tina har ejet i virkeligheden.

Tegneserie 83

Kasper og Junker Julie

Selvom Junker Julie er en fiktiv karakter, så er hendes og Kaspers forhold baseret på Facebook-beskeder mellem Kasper og en af hans ekskærester, hvor de offentligt udvekslede overdrevne kærlighedsbeskeder lig dem i serien.

Tegneserie 85

Pandora i træet

Scenen hvor Morten prøver at få Pandora ned fra et træ er baseret på engang, hvor Mortens papegøje fløj væk, så han netop måtte kravle op i et træ efter den.

Tegneserie 86

Hjemmeværnet

Under turen på et kræmmermarked bliver Morten forsøgt hvervet til hjemmeværnet, hvilket er baseret på en virkelig hændelse, hvor hjemmeværnet netop forsøgte at få Morten skrevet op på en tur til kræmmermarkedet.

Tegneserie 86

Christoffer køber en struds

På en tur til kræmmermarkedet ender Christoffer med at købe en struds kaldet Ludvig. Dette er baseret på en virkelig tur til kræmmermarkedet, hvor Christoffer købte en hane uden at spørge om lov.

Sequel 2

Cilles Facebook-profil

Flere gange i serien ser man Cilles Facebook-profil, som er baseret på den virkelige Cilles Facebook-profil, hvor hendes billeder blandt andet ikke lignede hende.

Tegneserie 91

Hos moster

Da Carsten er på besøg hos Sanne spørger han om han og Cille på spise slik, se film og spille spil, men får nej til det hele. Dette er baseret på virkeligheden, hvor der altid skulle spørges om lov, før børnene måtte noget under et besøg hos deres moster. Cille spiser desuden ris med ketchup fordi hun i virkeligheden er kendt for at være kræsen og som barn ikke kunne lide meget andet end ris med ketchup.

Tegneserie 91

Ormen

Da Carsten er på besøg hos Cille trækker Sanne en orm ud af næsen på hende. Dette er baseret på en historie om at Cille som barn havde orm, som kravlede ud af næsen på hende.

Tegneserie 94

Tina ønsker sig fred

Da Tina bliver spurgt, hvad hun ønsker sig svarer hun "fred". Dette er taget ud fra virkeligheden. hvor Tina netop altid har ønsker sig fred til jul - husfred vel og mærke fordi hun var træt af larmende børn.

Tegneserie 94

Den blå kop

Til jul får Cille en blå kop, hvilket er en intern joke, fordi Cille til en børnefødselsdag sagde, at hun gerne ville have den blå kop, hvorefter Sanne bad hende holde kæft. En hentydning til dette optræder allerede i tegneserie 3, hvor Carsten beder om et blåt spørgsmål og Cille stod også med en blå kop i Sequel 2.

 

Sæson 6

Nummer

Billede

Hændelse

I virkeligheden

Tegneserie 103

Osten

Den ildelugtende rygeost i køleskabet er baseret på en rigtig ost, som en af Tinas kærester havde i sit køleskab.

Tegneserie 105

Tove

Karakteren Tove er baseret på en rigtig pige kaldet Julie, der på et tidspunkt var Tinas papdatter. Hun ændrede nemlig personlighed og begyndte at spille voksen, da hun fik falske negle på.

Tegneserie 108

De mugne kanelsnegle

Da Morten og Carsten besøger Michelle finder Morten en pakke kanelsnegle som han spiser af selvom Michelle siger, at de er for gamle. Efter at have spist nogen, viser det sig at der er mug på. Dette er baseret på en lignende hændelse, hvor Morten netop spiste kanelsnegle med mug under et besøg hos Michelle og Cille, efter han havde fået at vide, at de var for gamle og skulle smides ud.

Tegneserie 109

Morten og Carsten leger med dukker

Scenen hvor Morten og Carsten leger med dukker som børn er baseret på virkeligheden, og de historier, som de opfandt med dukkerne, er ligeledes ægte.

Tegneserie 109

Mormor og navne

Da man første gang ser mormor i serien kan hun ikke navnet på Carsten, hvilket er taget fra virkeligheden, hvor hun altid forvekslede Tinas sønner.

Tegneserie 109

Barndomsminder

Mens Morten og Carsten kigger på billeder opremser de en masse hændelser fra virkeligheden såsom Carsten og Christoffers halvbror Michael, der brugte sutteklud, et stinkende rum i barndomshjemmet, Christoffer, der var ved at drukne.

 

Sæson 7

Ingen scener i sæson 7 er baseret på virkelige hændelser.

 

Sæson 8

Nummer

Billede

Hændelse

I virkeligheden

Spinoff 2

Mias tur til Jerusalem

I serien er Mia en tur i Jerusalem med Malte, hvilket faktisk er baseret virkeligheden, hvor hun dog ikke blev skør efter ferien.

Spinoff 20

Samtalen i toget

Alt det som Tove taler om i toget er baseret på virkelige ting, som Morten gennem tiden selv har hørt i toget, så selvom nogle af tingene lyder langt ude er det altså ikke fiktion.

 

Sæson 9

Sæson 9 er en speciel sæson, idet handlingen i alle numre er baseret på virkelige – primært barndomsminder, og disse er derfor nævnt og beskrevet i hvert felt.

Nummer

Billede

Baseret på virkeligheden

Tegneserie 141

-Personernes nye design

-Kasper har været kæreste med en pige kaldet Cita

-"Ej er du okay søde" er baseret på en joke, som Morten og Carsten lavede med, at piger altid kalder hinanden søde

-Den rigtige Rexy døde ved at blive kørt ned

-Christoffer har haft to skildpadder

Tegneserie 142

-Tina havde i mange år ting opbevaret hos Rasmus

-Carsten der finder sin mors sexlegetøj

-Mortens Pokémonsamling

-Morten og Carsten der bliver jagtet af flagermus efter at have fundet en unge

Tegneserie 143

-Morten og Carsten der ser Pokémon om morgenen

-Store Svend fra Nørrebro som kommer nøgen ind og beder Morten og Carsten være stille. I virkeligheden var det Carsten og Christoffers far

-Tina der sover og går glip af Marys død. I virkeligheden var det Prinsesse Dianas død

-Tina der synger Jigglypuffs sang

Tegneserie 144

-Familien som hører luftalarmen og intet gør

-Morten og Tina, der spiller Twister

-Carsten som gætter Mortens tegning på sekunder

-Morten der får en halv ketcher i synet

-Tina Møgluder og hendes veninde, som råber ting efter Carsten og Morten, der derefter jagter dem, hvorpå Tine Møgluders far møder op og skælder Carsten ud, mens Morten gemmer sig

Tegneserie 145

-Tina der finder ud af, at hendes far ikke er hendes biologiske far. I virkeligheden var det ikke morfar der fortalte hende det

-Morten der står på rulleskøjter efter sin morfars død, hvorpå hele familien kommer gående ned ad gaden og ser det

Tegneserie 146

-Kapser der lægger en lang lort som blev kaldt for en ål

-Ladaen der skal skubbes i gang hele tiden

-Tina der kører en drægtig hjort ned med tvillinger i maven. Hvorefter den bliver taget med hjem så den kan blive spist

-Tina der fortæller en historie for sønnerne på bagsædet mens Kasper tilser hjorten. I virkeligheden var det en ræv der var blevet kørt ned, mens det var Carsten og Christoffers far, der tilså den

-Tina der ryger i bilen så røgen blæses om på bagsædet

-Tina der lader sine sønner vente i bilen i evigheder

-Tina der køber kinderæg og brokker sig over, at hun har fire sønner, mens der er tre æg i pakkerne

Tegneserie 147

-Udklædningerne

-Den gamle sure mand der siger at han ingen penge har

-Damen der tror at Carsten er en indianer. Det skete dog engang han var klædt ud som hippie

-Manden, der flirter med Morten. I virkeligheden piftede han efter ham, da han var klædt ud som en brud

-Morten, Carsten og Christoffer der inviteres ind i en dames hjem for at hilse på hendes døende mor

Tegneserie 148

-Morten og Carstens der går rundt om søen og blev jaget ud af kurs af en sur grundejer, så de for vild og først vendte hjem sent om aftenen i regnvejr, hvor familien gik og kaldte nær huset. Mortens mobil var gået ud, men han havde nået at skrive en sms

-Carsten og Morten der så et par dyrke sex

-Isen på søen der flækker, da der bliver gået på den

-Manden i bilen som sagde at byen var lige rundt om hjørnet, mens den var flere kilometer væk

-Det isolerede hus i skoven hvor der var bevægelse i gangen, hvor lyset var tændt som det eneste sted i huset

Tegneserie 149

-Morten der væltede over styret på cyklen fordi håndbremsen var for stram

-Morten og Carsten der cykler flere kilometer til et storcenter for at købe Pokémonfigurer, men det viser sig at være lukket. I virkeligheden var Christoffer med på turen

-Morten der tror at de er ankommet til den rigtige station og stiger af, selvom det er det gale stop

-Morten der snupper Jessie-figuren fra Carsten, efter han har fundet den

-Carsten der stjæler Pokémonfigurer og bliver opdaget

Tegneserie 150

-Tina der besøger en veninde og bruger udtrykket "lave penge"

-Tina der har lavet en halskæde på et kursus

-En af Tinas veninders søn, som har et Pokémonkort som Morten vil have, men som han ikke vil af med. Da Morten forsøger at overtale ham, sladrer han

-Kamille Hæs-lig, der giver Morten en Mewtwo-figur første gang hun møder ham

Tegneserie 151

-Christoffer der ærligt erkender at det er ham der har været på WC uden at trække ud

-Morten og Carsten der bryder ind hos en lille dreng for at snuppe hans Pokémonting, men opdager at døren er låst

-Morten der finder Pokémonfigurer i en sandkasse

Tegneserie 152

-Morten, der arrangerer sine Pokémonkort, da Tinas kæreste kommer og beder Carsten om at skifte sin chinchilla. Han dasker da til Mortens Pokémonkort selvom han intet har med det at gøre. Da Morten rejser sig, bliver han skubbet og Morten slår derefter manden og stikker af. I mellemtiden sad Tina på en pub og drak

-Carsten der udpeger Kamilla Hæs-lig som pludselig er blevet pæn

-Kasper der sitter ild til Mortens Pokémonsamling på stranden og påstår at det ikke var ham selvom han forinden havde brændt en musling af

-De to gamle mennesker som bare stor og glor på hændelsen

Tegneserie 153

-Ivy som synes at Cille er tyk

-Ivy som synes at Carsten har grimme læber. I virkeligheden var det Michelle (men hun er død i denne sæson)

-Simone som bare stirrer tavst på en

-Ivy og Rasmus der har højlydt sex mens der er overnattende gæster

Tegneserie 154

-Morten der ikke kommer til Tinas bryllup i protest over at han ikke kan lide hendes kæreste

-Store Svend fra Nørrebros forældre der kalder Morten en dårlig søn

Tegneserie 155

-Carsten og Morten der smadrer en vase i Føtex og gemmer den i plastikposesektionen, hvor den stadig befandt sig efter flere måneder

-Tinas surpriseparty

-Kasper der skrider fra Tinas fødselsdag, inden hun er kommet, og Tina der skriver om det på Facebook

-Louie der sender en klump savl af sted mod lagkagen

-Store Svend fra Nørrebro, der kaster med Mortens gyngehest og rammer Christoffer. I virkeligheden var det ham og Carstens far

-Store Svend fra Nørrebro, som sælger Tinas halskæde til hendes veninde. I virkeligheden var det Carsten og Christoffers far

-Københavner-Per og hans snak om kærestevold

Tegneserie 156

-Tina der fortæller at der er noget skummelt ved den forladte gård, som hendes sønner tager hen til

-Morten, Carsten og Christoffer der finder ting på den forladte gård, inklusiv en stråkurv i et hul, som Christoffer er ved at falde i

- Den døde mår

-Nyhedsindslaget om at der er fundet en død mand på den forladte gård i det hul, som Christoffer var ved at falde i

-Tinas eksmand der dør af kræft, hvorefter hun lægger billeder frem i hjemmet

Tegneserie 157

-Familien som har boet i samme hus som Frede Sander Jensen, hvor der skete sære ring som bamser der faldt ned, trapper og loft som knirkede, mens Tina mente at hun hørte et barn græde og at det forsvandt efter at hun havde puttet nogen ind hos sig, men da hun kiggede, var der ingen.

-Christoffer som siger at han kan se spøgelser

Tegneserie 158

-Louie der dræber Chucky, mens Morten skal fodre ham

-Morten der lægger Chucky tilbage i buret og venter med at fortælle sandheden til Carsten

-Carsten der angribes af flåter på en skovtur

-Christoffer som påstår at han kan huske da han var en sædcelle

-Kasper og hans ACAB (All cops are bastards)

-Kasper der får sin hund skudt

-Kasper som slipper Christoffers skildpadder fri, fordi de ikke fik regjort akvariet

Tegneserie 159

-Kasper der falder ned i brændenælder 

-Familiens tur til Samsø for at deltage i Tinas mosters sølvbryllup

-Tina der er rolig, da hun tror at Christoffer er faldet over bord

-Pigen der spørger hvoror der er hul i Carstens sok

-Christoffer der trækker bukserne ned da det foreslås at der skal spilles flaskehals

-Du udsultede hunde som holdes i en lille hundegård

Tegneserie 160

-Tina der køber en gavekurv 

-Tinas ekskæreste Farm

-Den døde hane

-Pigen der sætter sig ned og tisser udenfor

-Den skotske dreng

-Legeturen og killingen i halmballerne

-Tina der fodrer de udsultede hunde så de næsten slår hinanden ihjel

-Psykopaten der kaster en oliedunk efter Morten, som bliver kaldt djælveunge fordi Tinas moster påstår at han lyver

-Morten der bliver mørk på grund af selvbruner

-Sanne der får en ørering hevet ud. I virkeligheden var det mormor

-Henning Anergren, der går ind for dyresex men samtidig mener det er mishandling at spise dyr

-Cita og Tina der falder i en dam

-Katja og Christoffer der leger med dukker

-Carsten og Kim Lene som kysser i en kiste

-Pigen der røer Mortens hår, hvilket gør Tina vred

-Tinas moster der får sit sølvbryllup ødelagt og smider Tina hjem

-Tina der tager gavekurven med sig

 

Sæson 10

Nummer

Billede

Hændelse

I virkeligheden

Tegneserie 161

Carstens arbejde i Føtex

I virkeligheden har Carsten arbejdet i Føtex.

Tegneserie 169

Larven i toasten

Scenen hvor Morten finder en larve, mens hans spiser parisertoast er baseret på en virkelig hændelse.

Tegneserie 170

Morten i forlystelserne

I virkeligheden får Morten det dårligt af vilde forlystelser.

Tegneserie 170

Turen til Bonbon land

Turen til Bonbonland foregår på en hverdag så der er færre mennesker. I virkeligheden tog Tina sine sønner med til Bonbonland på skoledage for netop at undgå menneskemylderet.

Tegneserie 175

Kasper som cykler ind i en mur

Scenen hvor Kasper cykler ind i en mur er baseret på en virkelig hændelse, hvor han også begyndte at græde bagefter.

Tegneserie 176

Carsten spiser salt

Scenen hvor Carsten spiser salt er baseret på en virkelig hændelse, hvor han kastede op bagefter.

Tegneserie 177

Carsten og vatpinden

Scenen hvor Carsten får en vatpind stukket op i urinrøret og udbryder "uh" er baseret på en virkelig hændelse.

Tegneserie 178

De gamle damer i køen

Da Morten står i kø i Føtex er der nogle gamle damer i køen der højlydt flirter med ham men da det bliver deres gør de det samme med kasseekspedienten. Denne scene er hentet fra virkeligheden.

Tegneserie 180

Christoffer der falder

Scenen hvor Christoffer snubler i hullet i guldtæppet og taber alle popcornene er baseret på en virkelig hændelse.

The Finale

Tina bliver slået med en støvsuger

Scenen hvor Johnni slår Tina med en støvsuger er baseret på en virkelig hændelse, hvor det var Carsten og Christoffers far, der slog hende.

The Finale

Johnni overtager Tinas profil

Episoden hvor Johnni overtager Tinas profil og poster ting med hendes bruger er baseret på en virkelig hændelse.